FAQ

DEELNEMERS

Uit ervaring weten we dat de deelnemers die met ons reizen zo tussen de 30 en 55 jaar oud zijn. Maar ben je jonger of ouder, dan ben jij ook van harte welkom. Je bent nooit te oud om te leren. De minimum leeftijd is 18 jaar.

Wij ontvangen graag iedereen in de groep, met een maximum van 40 gasten. De reis is uitdagend, zowel voor mannen als voor vrouwen. De activiteiten die georganiseerd worden zijn voor beiden interessant. Salsa dansen is een echte koppel-dans, waar connectie centraal staat. Zowel mannen als vrouwen genieten van de muziek en de verschillende dansstijlen. Mocht de man/vrouw-verhouding in de groep niet gelijk zijn, dan regelen wij met de dansschool dat de man/vrouw-verhouding tijdens de danslessen gelijk is, zodat iedereen de kans krijgt om veel te dansen en veel te leren.

Natuurlijk ontvangen wij je graag. Wat zul jij veel leren tijdens deze reis. We beginnen gewoon bij het begin. Stapje voor stapje. Je zult merken dat je al snel met een paar basispassen, veel kunt bereiken. En we verzekeren je dat je met heel veel enthousiasme thuis kunt laten zien wat je op je dansreis allemaal hebt geleerd.

Ja hoor! Wij ontvangen graag iedereen. Man of vrouw. Alleen of samen met een reisgenoot. De groepsreis wordt begeleid vanaf het moment dat je op de luchthaven arriveert. Dus je hoeft ook niet alleen te reizen en wordt direct enthousiast opgenomen in de groep.

Zeker! De meeste hotels waarmee wij samenwerken, bieden tweepersoonskamers aan voor alleengebruik. Hiervoor betaal je wel extra kosten. Deze kosten staan altijd vermeld in de prijslijst van de desbetreffende reis.

VOORBEREIDING

 • Dansschoenen en luchtige kleding. Tijdens het dansen is het al gauw te warm;
 • Geldig identiteitsbewijs (paspoort of ID-kaart in Europa);
 • Documenten reis- en annuleringsverzekering;
 • Mobiele telefoon;
 • Rijbewijs;
 • Medicijnen (indien van toepassing);
 • Zonnebril en zonnebrand.
 • Badhanddoeken. Die kun je lenen van het hotel.

Als we met Transavia reizen, mag je maximaal 20 kg ruimbagage meenemen en 10 kg handbagage. Dit mag een trolley óf tas zijn. Wil je naast je trolley of tas een kleine handtas meenemen, zorg dan dat deze bij elkaar kunnen, zodat je maar 1 stuk handbagage hebt tijdens het boarden in het vliegtuig. Je kunt kiezen uit 2 verschillende afmetingen voor de handbagage: .max. 45x40x25 cm. Deze handbagage plaats je onder de stoel vóór je en mag dus gegarandeerd mee in de cabine. Of formaat max. 55x40x25 cm. Deze handbagage plaats je in de bagagevakken boven je hoofd. Op drukke vluchten kan het voorkomen dat de bagagevakken vol zijn. Je trolley wordt dan gratis in het ruim vervoerd. Mochten we met een andere maatschappij vliegen, omdat Transavia niet naar die bestemming vliegt, dan vermelden we duidelijk in het programma wat de afwijkingen zijn voor die vliegmaatschappij.

Ja. Met een reisverzekering ben je verzekerd tegen materiële schade en letselschade die je tijdens je reis kunt oplopen. Daarnaast biedt de reisverzekeraar hulp in het land waar je op dansreis bent en zorgt de verzekeraar er eventueel voor dat je wordt teruggebracht naar Nederland (repatriëring). In het buitenland loop je meer risico’s. Je bent in een vreemde omgeving. Verkeersregels zijn soms anders en potentiële risico’s zijn moeilijker in te schatten. Je kunt sneller ziek worden door een andere hygiëne. Als je ziek wordt en naar een arts of ziekenhuis moet, kan de reisverzekering je helpen met het kiezen van de juiste weg. Ook betaalt de reisverzekering dan de buitenlandse medische kosten, die niet worden vergoed door je huidige zorgverzekeraar. Het afsluiten van een reisverzekering zorgt er ook voor dat je 24 uur per dag, waar ook ter wereld, hulp krijgt van deskundigen. De belangrijkste verzekerde onderdelen zijn: bagagedekking, medische kosten, hulpverlening alarmcentrale en SOS kosten, repatriëring (terugkeer naar Nederland).

Wij raden dit zeer zeker aan. Een annuleringspolis keert in veel gevallen uit bij:

 • Overlijden of (ernstige) ziekte van de verzekerde of zijn naaste familie.
 • Ontslag bij een vaste aanstelling.
 • Gedwongen thuisblijven, bijvoorbeeld vanwege een ontbrekend visum of vereiste inentingen.

Bij 15% van de annuleringsdekkingen van doorlopende reisverzekeringen is scheiding een gedekte reden voor annulering. Hierbij moet sprake zijn van een relatie met een officiële verbintenis, zoals een samenlevingscontract. De meeste verzekeraars geven ook een deel van de reissom terug als je de vakantie voortijdig moet afbreken.

Wisselende dekkingen

Een annuleringsverzekering vergoedt de reissom als een in de voorwaarden genoemde gebeurtenis zich voordoet. De verschillen tussen verzekeraars hierin zijn groot. Zo vergoedt de ene verzekeraar het overlijden van een huisgenoot wel, de ander niet. Een ernstig ongeval van een neefje of nichtje (derdegraads familie) is bij de meeste verzekeraars niet gedekt. Een enkele verzekeraar vergoedt het overlijden van een huisdier onder bepaalde voorwaarden. Kijk dus goed in de voorwaarden welke gebeurtenissen gedekt zijn voordat je een annuleringsverzekering afsluit.

Nee. Dat doen wij voor je. In je aanmeldingsformulier heb je de benodigde gegevens hiervoor al ingevoerd. Alle documenten die je nodig hebt om mee te reizen, nemen wij voor je mee. Vergeet alleen niet je geldig paspoort of ID-kaart (als je in Europa reist). Als je ruimbagage meeneemt, zullen wij je helpen bij de balie om de ruimbagage af te geven.

Nee hoor. Dit is niet verplicht. Zeker als je een beginnende danser bent, kun je ook prima dansen op schoenen met een hak. Sommige dames vinden het zelfs prettig om lage schoenen aan te doen. Zelf geven wij er de voorkeur aan om dansschoenen te dragen (vooral voor de dames), omdat je dan makkelijker kunt draaien en meer grip hebt.

DE REIS

Als de bestemming het toelaat, vliegen wij het liefst met Transavia. Transavia is de meest toegankelijke budgetluchtvaartmaatschappij van Europa, die leidend is in gastvrijheid, service en digitale dienstverlening. Dit zijn 3 pluspunten waar wij ook veel waarde aan hechten.

Wij vinden het heel belangrijk dat iedereen in de groep elkaar al leert kennen tijdens de reis. Zo creëer je een ultiem groepsgevoel. En daarbij is het voor jou gemakkelijk dat ook deze zaken voor je geregeld worden.

Voor ons is de locatie niet alleen belangrijk. Een bijzondere omgeving, vaak met heerlijk zwembad en ligstoelen, regelmatig aan zee. Maar wij vinden gastvrijheid, het meedenken met onze ideeën, een uitstekend ontbijtbuffet en dinermogelijkheden ook van onschatbare waarde. Net als de schoonmaak, de hotelkamer met een fijn bed, prettige douche en comfortabele extra’s. Wij onderzoeken alle hotels eerst zelf, voordat wij onze gasten kennis laten maken met het hotel. De hotels inspecteren wij op 30 verschillende onderdelen. Zo kunnen wij je altijd het hotel aanbieden dat voldoet aan onze wensen.

Ja! Wij vinden het belangrijk dat de deelnemers bij elkaar in hetzelfde hotel verblijven, zodat we de reis samen beleven.

Ja. In het aanmeldingsformulier vragen wij of je samen reist met een reisgenoot. Als je alleen reist en je vindt het gezellig om samen met een andere deelnemer de hotelkamer te gebruiken, delen wij je altijd in bij iemand van hetzelfde geslacht.

Zeker weten! Elke groep die reist met Passion2Dance, wordt begeleid door een Nederlandstalige reisleider. Hij/zij heeft zelf de inspectiereis gedaan en weet alles van het complete programma. De reisleider spreekt Nederlands, Engels en Duits. Reisleider Kim spreekt ook Spaans. Wel zo handig in de Spaanstalige landen.

Wij zorgen ervoor dat de balans tussen dans en ontspanning gewaarborgd wordt. De dansreis moet geen dansmarathon zijn, maar een unieke beleving van dansen, ontspannen en gezellige activiteiten ondernemen. Afhankelijk van het programma, plannen we het ontbijt wat later als we 's avonds gedanst hebben en organiseren we de danslessen niet al te vroeg op de dag. Bij diverse reizen kun je kiezen uit 3 pakketten, zodat je zelf kunt bekijken hoeveel je wilt ondernemen en wanneer je wilt genieten van de omgeving om je heen.

Ja. Dit kun je al aangeven in het aanmeldingsformulier, zodat we dit vooraf goed voor je kunnen organiseren.

PRIJZEN EN PAKKETTEN

Wij bieden per reis 3 pakketten aan: Nice, Great en Excellent. Alhoewel wij je pakket 'Great' adviseren om de authentieke beleving van het (ei)land te ervaren, kun je er ook voor kiezen om een aantal activiteiten uit het programma te laten varen. Dan kies je voor pakket 'Nice'. Wil je de ultieme beleving meemaken en een aantal gave toevoegingen erbij boeken, kies dan voor pakket 'Excellent'. De inhoud van alle pakketten wordt uitgebreid beschreven in het onderdeel 'prijzen' van de desbetreffende reis.

Je kunt kiezen uit 3 pakketten. Een pakket zonder extra activiteiten, een pakket met activiteiten en een uitgebreid pakket met extra activiteiten. Regelmatig organiseren wij de lunches en diners. Deze staan vermeld in de prijsoverzichten. Maar niet alle maaltijden zijn inclusief. Kijk voor het volledige programma bij de desbetreffende reis. Daar staat alles tot in detail uitgelegd. Ook zitten er een aantal verrassingen in het programma verwerkt, die je gaat ervaren als je er bent. Een aantal bijzondere extra belevingen. Hiervoor betaal je niets extra.

Nee. Afhankelijk van het door jouw gekozen pakket, word je voorzien van alle informatie waarvoor jij geboekt hebt. Mocht je ter plekke besluiten aan bepaalde activiteiten niet deel te nemen, dan ben je daar vrij in. Je krijgt er alleen geen geld voor terug.

Wij geloven in ultieme beleving en bijzondere ervaringen. Om alles tot in de puntjes te regelen en om jou een gewèldige exclusieve dansreis te laten meemaken, hebben wij ervoor gekozen om een zo compleet mogelijke dansreis samen te stellen. Er is dus al heel veel inclusief. Zo zijn wij ervan overtuigd dat jij de reis van je leven gaat ervaren. Je zou het eerst eens moeten meemaken, dan denk jij er vast net zo over als wij!

Ja, dat is mogelijk. Alleen... Binnen 8 weken vóór vertrek, kunnen wij de vaste pakketprijs niet meer garanderen. Vanwege fluctuerende prijzen bij de luchtvaartmaatschappij en het hotel, zal de pakketprijs hoger uitvallen. Je kunt ons bellen op nummer +31-(0)6-25156152 om de prijs van dat moment op te vragen.

Ja! De dansreis gaat altijd door. Een prettige zekerheid voor je.